събота, 1 юни 2013 г.

ДОМАШНА БИСКВИТЕНА ТОРТА С МАСКАРПОНЕ

Провокирана от невероятно вкусната бисквитена торта, предлагана в заведения "Щастливеца" в Търново, реших да запретна ръкави и да сътворя и аз това удоволствие за сетивата...

Необходими продукти:                                              
1 пакет какаови бисквити "Закуска" от 370g
500г маскарпоне
200г сладкарска сметана
4-5 с.л. пудра захар
2 ванилии
200г течен шоколад

За потапяне на бисквитите:
1 ч.ч. прясно мляко
1 ампула есенция ром на "Д-р Йоткер"

За поръсване между пластовете:                                 
1/3 пакет какови бисквити "Закуска"
2-3 с.л. какао

За украсата:
филирани бадеми
50г черен шоколад
1 супена лъжица масло

Приготвяне:
За приготвяне на крема разбъркваме маскарпонето с пудрата захар (не прекалявайте, 10-ина оборота с миксера са достатъчни) и към него прибавяме предварително разбитата течна сметана и ванилията.

На дъното на тортена форма нареждаме бисквити, потопени за кратко в прясното мляко с ампулата ром. Покриваме с 1/3 от крема, поръсваме с част от смлените или натрошени на ситно бисквити "Закуска", които са смесени с какаото. Заливаме отгоре с няколко лъжици от течния шоколад. Процедурата се повтаря още два пъти и посипваме повърхността на тортата с филирания бадем.



С разтопеният на водна баня черен шоколад+лъжицата масло украсяваме най-отгоре.( Можете да украсите и с леко разтопен течен шоколад.) След 24 часа в хладилника е просто невероятна....;)



20 коментара:

  1. правих я за РД на мама, стана разкошна, благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че се е харесала...наистина е невероятна ;)

      Изтриване
  2. Тортата е невероятна благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна стана и пак ще я направя. Мъжа ми от кога ми дава зор пак да я направя и в най-скоро време ще я направя.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3 юли 2014 г., 18:08

    Здравейте, бих искала да благодаря за лесната и вкусна торта. Вчера я направих и поерпих гостите ми толкова се впечатлиха, че се почувствах като кулинарн гуру в областта на десертите. Благодаря ВИ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много благодаря за доверието, изключително щастлива съм, че си се спряла на моя блог, a най-важното e, че тортата ви е харесала! Поздрави! :)

      Изтриване
    2. Тортата е уникална. Отлично балансиран вкус. Мерси

      Изтриване
  5. Само да попитам, Вашата форма с какъв диаметър е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Използвам регулируем ринг, който в случая нагласям някъде на 22-23см.

      Изтриване
  6. Изглежда страхотно! Сега ще се опитам да я направя

    ОтговорИзтриване
  7. Колко парчета излизат?

    ОтговорИзтриване
  8. Получи се невероятно вкусна торта! Аз сложих и парченца банан между пластовете и поръсих с кокосови стърготни! Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  9. при мен тортата се получи доста суха и не толкова сладка

    ОтговорИзтриване
  10. Правя я за десети път,всички сме много доволни!

    ОтговорИзтриване
  11. Прекрасна рецепта благодаря направих тортата снощи за днешния ми рожден ден колегите много я харесаха.Само това от горе с течния шоколад не ми се получи��

    ОтговорИзтриване
  12. Отговори
    1. Благодаря, Рали! Радвам се, че ви е харесала :)

      Изтриване